emmával az élet

DIY Tündérmanók

2019. február 27. - BBFruzsi

Borzasztóan várom az igazi, virágba borulós, madárcsicsergős, ragyogó napsütéses tavaszi időt, s ha bár ez a valóságban még várat egy ici-picit magára, azért Emma szobájába már beköltözött a tavasz. Ezek a kis manócskák nálunk a tavasz első hírnökei. A  pegbabák Waldorf ihletésű játékok, nincsen konkrét arckifejezésük, így a velük játszó kisgyerekek bármilyen szituációba könnyen beleképzelhetik őket, lehetnek vidámak, szomorúak vagy mérgesek, a nemük sincs meghatározva, itt tényleg minden a gyerekek fantáziájára van bízva, ezáltal a képzelőerejük, kreativitásuk fejlődik. A babák elkészítése nem igényel magasfokú kézügyességet, és kifejezetten sok időt sem, viszont garantáltan nagy sikert fognak aratni leendő tulajdonosaik körében. A következő sorokban (majdnem) lépésről lépésre bemutatom az elkészítésüket. 

step5.jpg

blog2.JPG

Ezekre a kellékekre lesz szükséged a babák elkészítéséhez:

Különböző méretű fabábuk (hobbiboltokban, művészellátókban kaphatóak) 

Tetszőleges színű filclapok (nálam pasztell színek és 3 különböző árnyalatú zöld) 

Hímzőfonalak

Olló

Tű, gombostű

Ragasztópisztoly

Papír, ceruza

Fekete színű alkoholos filc

kellekek.jpg

A sablonok alapján megrajzoljuk és kivágjuk filc anyagokból a manók sapkáját és kabátját. (A kabát nyakának a mérete a baba nyakának körmérete, a sapka alsó részének (nyílásának) hossza pedig megegyezik a bábuk fejének körméretével) 

A háromszöget (sapka) félbehajtjuk, pelenkaöltéssel összevarrjuk a sapka csúcsától lefelé haladva, hogy az elvarrás kevésbé legyen feltűnő helyen. 

step1.jpg

A baba fejének hátsó részére ragasztópisztollyal rakunk egy pöttynyi ragasztót, majd ráhelyezzük a sapkát úgy, hogy a hátulja, ahol az elvarrás van, a baba hátára rálógjon. A kabátot szintén végigszegjük pelenkaöltéssel, majd mielőtt elvarrnánk, ráhelyezzük a baba testére, úgy, hogy a baba hátára lógó sapka részt eltakarja. Elöl, a fej alatt pár öltéssel összevarrjuk a kabát két oldalát, majd elvarrjuk a szálat. 

step2.jpg

A sablonok (vagy a fantáziánk) alapján megrajzoljuk és kivágjuk filc anyagból a leveleket, amik fekvőhelyként szolgálnak majd a manók számára. Pelenkaöltéssel összevarrjuk a zsebet a levéllel, széleit beszegjük, ettől még élethűbbek lesznek a levelek, kicsit megpödrődnek, természetesebb lesz a hatásuk. 

step3.jpg

Mikor elkészültünk a szegéssel, a levél erezetét ráhímezzük a zsebre, a baba szemét pedig berajzoljuk alkoholos filccel, vagy akrilfestékkel. Ezután még varrhatunk rá tündérszárnyat, virágdíszt, vagy bármi mást, amit csak szeretnénk, de minden díszítés nélkül is tüneményesek. 

step4.jpg

Ha minden lépéssel megvagyunk, beköltöztethetjük a manócsaládot a levélágyakba és kezdődhet a tündérmese. A mi manóink ma délelőtt velünk kirándultak a közeli erdőben. 

kesz.jpg

blog1.JPG

blog3.JPG

blog4.JPG

blog5.JPG

Inkább csak útmutatásként itt vannak az általam használt sablonok, de a fényképezés miatt nem méretarányosak, a legjobb, ha a saját magunk által vásárolt babák körméretei alapján rajzoljuk meg a sablonjainkat! 

img_20190227_235507.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emmavalazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr4414658877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása