emmával az élet

Szivárványos marokkréta házilag

2018. október 29. - BBFruzsi

A pinteresten láttam az ötletet, hogyan lehet a sok kis letört zsírkréta darabokat - amiből a kisgyerekes háztartásban bizonyára nincsen hiány, és amivel már amúgy sem tud rajzolni a gyerekünk - újrahasznosítani. Nagyon egyszerű az egész, és fél óra alatt szuper kis szivárványos marokkrétát tudunk házilag gyártani. Nem kell más hozzá, mint:

- egy jó adag törött zsirkréta

- egy muffin sütő forma vagy bármilyen szilikonos forma

- némi türelem

 img_20181029_143528.jpg

Elkészítés

Én színek szerint szétválogattam a kis darabokat, hogy ha Emma alkotni fog velük és forgatja, több felé színnel is tudjon egy időben rajzolni, de lehet csak egyszínű marokkrétákat is gyártani. Ha elhelyeztük a darabkákat a formákban, 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 10-15 perc alatt felolvadnak, már csak meg kell várnunk, hogy teljesen kihűljenek, ekkor könnyen ki lehet őket pattintani a formából, és már lehet is velük rajzolni.

img_20181029_143507.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emmavalazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr4614331105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása